Afscheid stagiaire Esther Hartsema bij Walking Football

Al een aantal maanden loopt de 21-jarige Esther Hartsema stage bij Stijn Kooijman van ‘Beweeg Team Harlingen’. Derhalve is zij ook aanwezig bij de trainingen van Walking Football op de woensdagmorgen. Esther studeert fysiotherapie aan Hanzehogeschool te Groningen en moet nog één jaar.


Esther Hartsema temidden van de mannen van Walking Football (Foto: E.C.A.)

Aan alles komt een einde en de stage periode zit er voor haar op. Reden voor de mannen van het Walking Footballteam haar woensdagmorgen na de training even in het zonnetje te zetten. Namens de groep ontving zij van Ubbo Posthuma een bijzondere oorkonde. Hij sprak zijn waardering uit over haar functioneren binnen deze groep. “Het was geen gemakkelijke taak om die rauwe Harlingers tot een homogeen team te maken”, zei Ubbo. “Dan waren er ook nog mensen uit Sexbierum en Bolsward bij, wat het er zeker niet gemakkelijker op maakte. Toch kon Esther met haar gulle lach de mannen extra motiveren en dat mag best een grote prestatie genoemd worden. Het is voor ons dan ook pijnlijk te vernemen dat je ons gaat verlaten, dit om een carrière als fysiotherapeute op te bouwen. Wij wensen je daarbij heel veel succes. Wij zijn er van overtuigd dat de ervaringen hier opgedaan, in je maatschappelijke loopbaan zeker van grote waarde zullen zijn. Namens alle mannen van het Walking Football team Harlingen bedankt”, aldus Ubbo.