Toko Yildiz uitgebreid met ijssalon

Toko Yildiz aan de Dijkstraat 61 in Franeker is begin juli 2021 uitgebreid met een ijssalon. De winkel in buitenlandse producten heeft plaatsgemaakt voor een ijssalon. De keuze is op een ijssalon gevallen, omdat er in Nederland steeds meer ijs wordt gegeten, ook het hele jaar door. ,,Het is voor veel mensen even een uitje”, denkt eigenaar Çetin Yildiz, even een ijsje halen is altijd fijn.”  


Voor de ijssalon is Yildiz de samenwerking aangegaan met Carte D’Or. Carte D’Or schepijs is van een origineel Italiaans recept en wordt ambachtelijk bereid in Italië. Toko Yildiz presenteert maar liefst 18 heerlijk intense smaken, waaronder het populaire stracciatella, aardbeien en chocolade, maar ook bijvoorbeeld marshmallows en rum rozijnen.  

In de salon is naast ijs, ook een vers kopje koffie en thee of een glas fris te krijgen, evenals ijsdesserts. De specialiteit van Toko Yildiz is een dessert van 1 of meer bolletjes ijs, baklava, een keuze uit toppings en slagroom.  

De salon is ook voor takeway en bezorging. Dit is combinatie met lunchroom/broodjeshuis Toko Yildiz dat in hetzelfde pand is gevestigd, maar een eigen ingang heeft aan de Zuiderkade ter hoogte van nr. 5. 

Tijdens de inrichting had Yildiz de deuren van de ijssalon al geopend en kon hij op het terras al regelmatig klanten bedienen.