Creatief sporten in Harlingen

In het gezondheidscentrum Integra aan de Kimswerderweg is volop beweging. Binnen drie hoofdthema’s: Therapie, Trainingen en Persoonlijk ontwikkeling, wordt een scala aan mogelijkheden geboden om te werken aan en met de gezondheid.

Een van de cliënten, Joop van der Heide, werkt parttime als touringcar chauffeur bij Veenstra Reizen in Buitenpost. Op verschillende reizen, schoolreisjes bijvoorbeeld heb je veel tijd om de omgeving te verkennen of, zoals Joop doet een potlood ter hand te nemen en wat te gaan tekenen. Het idee ontstond om binnen Integra wat van dat crea werk te exposeren. Er zijn een twintigtal potlood, pen, grafiet tekeningen te zien en een tiental waterverf schilderijtjes van panden in Harlingen in een speciale kleurstelling. Bijgaande foto’s laten wat van dat werk zien. Op het grote paneel 9 tekeningen van onder andere Middelburg, Spannum, Leeuwarden, de kerk nabij het van Hall instituut en een tekening van het pand dat op de hoek Bredeplaats Prinsenstraat stond. Nu SSM gebouw. Op de kleurrijke afbeeldingen zijn de industriehaven, Baptistenkerk en drie panden op de Zuiderhaven te ontdekken. De reacties op deze crea expo zijn erg positief.