Zeerobben Nieuws

Het nieuwe voetbalseizoen staat weer voor de deur en dus weer volop nieuws uit de Zeerobbenhoek. Veel teams zijn weer aan het trainen en spelen voor het echte seizoen weer begint een aantal oefenwedstrijden. Hieronder de wekelijkse nieuws-update van de jeugd, de meiden/vrouwen en natuurlijk de senioren van Zeerobben.

Jeugdjournaal Zeerobben
De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn bij Zeerobben in volle gang. Op 4 september a.s. immers start de bekercompetitie voor de leeftijdscategorie vanaf de JO13. Voor de overige leeftijdsgroepen start op 4 september de reguliere competitie al. Het is dus zaak om weer op tijd fit te zijn en klaar te zijn voor de wedstrijden die komen gaan. Werk aan de winkel dus voor de jeugdtrainers. Afgelopen zaterdag speelden JO19-1 en JO15-1 thuis een oefenwedstrijd tegen resp. Heerenveen en Leovardia. JO19-1 leed een forse nederlaag tegen Heerenveen terwijl JO15 met ruime cijfers won van Leovardia. Vanavond en morgen zijn er weer volop oefenwedstrijden op het Oostersportpark. Publiek is welkom maar moet nog steeds de Coronamaatregelen uiteraard in acht nemen.

Foto: Frans Bode

De Meiden van Zeerobben
Ook bij de meisjes/dames is het nieuwe seizoen begonnen en dat levert weer lachende gezichten op zoals bij de 1e training van VR1 afgelopen weekend. VR1 speelt op zaterdag 4 september haar 1e bekerwedstrijd uit tegen fc Harlingen. MO15-1 speelt op zaterdag 4 september een uitwedstrijd voor de beker tegen Sneek Wit Zwart en MO13-1 speelt 4 september al vroeg thuis tegen Berlikum voor de beker.

Foto: Frans Bode

De beloftes van Zeerobben
De beloftes van Zeerobben zagen afgelopen week 2 oefenwedstrijden helaas niet doorgaan. Dat is jammer want juist na een jaar waarin er niet veel gespeeld werd is het zaak om veel wedstrijden te spelen om weer in het ritme te komen. Maar helaas moesten zowel Blauw Wit als Hielpen afzeggen voor de oefenwedstrijd tegen de beloftes van Zeerobben. Voor de afgelaste wedstrijd van afgelopen dinsdag werd nog een andere tegenstander gevonden. In Leeuwarden werd er tegen FVC za 1 geoefend en dat leverde een 1-1 gelijkspel op maar wat belangrijker was: weer een wedstrijd in de benen. Vrijdagavond a.s. om 20.00 uur spelen de beloftes thuis een oefenwedstrijd tegen MKV ’29. Dinsdag a.s. komt BlauwRood ’20 1 op bezoek en ook die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Zeerobben vervolgt oefencampagne thuis tegen FC Wolvega
Zaterdag staat voor Zeerobben alweer de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Om 14.30 uur zal op het Oostersportpark worden afgetrapt tegen tweedeklasser FC Wolvega. Een interessante tegenstander, maar daarover later meer.

De eerste twee oefenwedstrijden die Zeerobben speelde, verliepen qua resultaat wel hetzelfde: verlies. Vorige week zaterdag kwam het tekort tegen hoofdklasser ONS Sneek en verloor met 1-7 en dinsdagavond ging het met 4-1 onderuit in en tegen zondag eersteklasser Jubbega. Maar qua veldspel en krachtsverhoudingen was het verschil tussen beide potjes wel groot.

De wedstrijd tegen ONS kwam eigenlijk te vroeg voor Zeerobben. Voor ONS begint komend weekend al de competitie en zij lagen zichtbaar enkele weken voor op Zeerobben als het gaat om fitheid, scherpte en ritme, los van het uiteraard ook aanwezige klassenverschil. Zeerobben had nog maar 3 trainingen achter de kiezen en met ook nog eens enkele nieuwe spelers erbij, was het duidelijk zoeken naar hoe je ook alweer een voetbalwedstrijd speelt. Even leek Zeerobben daar het antwoord gevonden te hebben toen het na een snelle 0-2 achterstand enkele kansjes kreeg en via Jordy Torenbeek ook nog scoorde. In de fase dat die 1-2 stand op het scorebord stond bood Zeerobben goed tegenstand en leek er zelfs meer in te zitten. Maar dat bleek schijn, want toen ONS eenmaal de 1-3 wist te forceren liep het in de tweede helft ook vrij simpel uit naar 1-7. Een te grote uitslag misschien, maar geen man over boord. Het was misschien zelfs wel een mooie wake-up call: er moet nog heel wat werk verzet worden alvorens we klaar zijn voor de competitie.

Dinsdag tegen Jubbega was een heel ander verhaal. Zeerobben speelde goed, was dominant gedurende het leeuwendeel van de wedstrijd, maar wist uit de vele halve en hele kansen slechts éénmaal te scoren (doelpunt Kris Feenstra). De 0-1 voorsprong was terecht en het leek wachten op meer. Maar Jubbega kwam middels een ongelukkig eigen doelpunt van Zeerobben op 1-1 en liep in de slotfase al counterend zelfs uit naar een 4-1 overwinning. Dat was dan in een fase dat het met slechts anderhalve fitte speler op de bank aan de wedstrijd begonnen Zeerobben vermoeid raakte en het niet meer kon belopen tegen de snelle spitsen die trainer Inne Schotanus van Jubbega nog binnen de lijnen kon brengen. “Het had ook wel 4-4 kunnen zijn”, concludeerde de oud trainer van Zeerobben na afloop. Dat had inderdaad gekund, maar wij dachten meer dat het ook wel 5-8 of zo had kunnen zijn. Maar goed, belangrijker dan de scorebordjournalistiek was de conclusie dat Zeerobben gewoon goed veldspel had laten zien en zich presenteerde op een manier die perspectief biedt voor het vervolg.

De wedstrijd tegen ONS kwam duidelijk te vroeg voor Zeerobben. Morgen speelt Zeerobben thuis tegen FC Wolvega. (Foto: Frans Bode)

Dat vervolg gaat dus zaterdag zijn in een thuiswedstrijd tegen FC Wolvega, als gezegd wel een interessante tegenstander. Het huidige FC Wolvega is namelijk de zaterdagse opvolging van beide vroegere takken “Wolvega zondag” en “Wolvega zaterdag”. Niet echt een fusieclub dus, maar feitelijk wel de samenvoeging van twee prestatieteams tot één zaterdagteam, met de ambitie om daarmee snel door te stoten naar het niveau waar Zeerobben reeds op acteert: de eerste klasse. In die zin is het dus een mooie graadmeter voor beide ploegen. Kan Wolvega zich meten met een eersteklasser en kan Zeerobben het thuispubliek laten zien dat het voortgang boekt in de voorbereiding op de beker- en competitiewedstrijden die eraan zitten te komen?

Vakanties, blessures, kaatsen en andere omstandigheden maken dat Zeerobben nog steeds niet met de volledige groep kan trainen en spelen, dus is het allemaal nog best een beetje lastig qua voorbereiding. Wie nieuwsgierig is om te zien hoe dat uitpakt is om 14.30 uur welkom op het Oostersportpark. Publiek welkom, kantine open, maar hou je aan Coronaregels.