Kaatsvereniging ‘de Helfrichs’ bestaat 125 jaar!


In 2022 is het alweer 125 jaar geleden dat de kaatsvereniging in Kimswerd ‘de Helfrichs’ is opgericht. Dat vieren we met een bijzondere kaatswedstrijd met de zachte bal op de Finne. De Finnepartij is op zaterdag 20 augustus, vanaf 10 uur.  Bij voldoende deelname kaatsen we in vier categorieën: jeugd (t/m 13 jaar) en senioren (vanaf 14 jaar): dames, heren A- en B-klasse. Voor de winnaars de mooiste krans van Friesland, gemaakt door Feikje van der Duim. De Finnepartij is voor iedereen: leden, niet leden, inwoners van Kimswerd, oud-Kimsters, liefhebbers uit de buurt en natuurlijk ook toeschouwers zijn welkom.

Opgeven kan via finne@kimswerd.com.

Komende zaterdag 11 juni a.s. organiseert ‘de Helfrichs’ het NK voor jongens, speciaal door de KNKB aangewezen aan de jubilerende kaatsverenging. De wedstrijd begint om 10 uur en de toegang gratis.

Oproep
De jubileumcommissie is bezig met het samenstellen van een boekwerk over de laatste 25 jaar (1997-2022) met foto’s uit deze periode. Heeft u foto’s over het kaatsen in Kimswerd tussen 1997 en 2022, mail ze dan naar finne@kimswerd.com en wellicht krijgt uw foto een plaatsje in het boekwerk.