fc Harlingen 1 klaar in bekertoernooi en maakt zich op voor reguliere competitieDe derde en tevens laatste wedstrijd in de bekercompetitie speelde fc Harlingen donderdagavond in en tegen Oosterlittens. Oosterlittens komt al een aantal seizoenen uit in de derde klasse en is voor de Harlingers geen onbekende tegenstander.

Deze avond werd begonnen met Jesse Jaasma onder de lat. Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Marco de Boer, Mateusz IJpe, Imro Schouwenaar, Reinier v/d Stap, Arjan Outhuyse, Allard Hoekstra en Remko Zandberg maakten het elftal compleet.

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en al binnen een kwartier liep Reinier v/d Stap de Littenser doelman voorbij, maar trof nog een verdediger op de doellijn die redding bracht. Niet veel later probeerde Mateusz IJpe het van afstand, maar zijn inzet ging net naast het doel. Ook Oosterlittens kreeg de kans om de score te openen, maar de kopbal bracht doelman Jesse Jaasma niet in problemen. Zo waren er kansen bij beide kanten.

Na ruim een half uur brak Oosterlittens door en kon alleen op de keeper af. Hij werd echter terug gefloten wegens buitenspel. Hier was de speler het niet mee eens en trapte de bal weg. De scheidsrechter gaf hiervoor een gele kaart, waarna de speler een opmerking maakte naar de scheidsrechter en hiervoor zijn tweede gele kaart binnen een paar seconden kreeg en al vroeg de douche op kon zoeken. fc Harlingen had dus de numerieke meerderheid, maar haalde hier voor de rust geen voordeel uit.


Na een korte pauze werden Aaron Bouwhuis en Kevin Hoekstra voor Youri Mulder en Frank Claasz Coockson. Later werden ook Jarno Attema en Sander Zeilmaker gebracht voor Allard Hoekstra en Imro Schouwenaar. Het spel was rommelig aan beide kanten, maar er ontstonden wel kansen. Zo kreeg Arjan Outhuyse een klutsbal voor het doel. De Littenser doelman tastte mis, maar Sander Zeilmaker tikte net naast het doel. De Harlinger verdediging bracht nog redding op de doellijn nadat Oosterlittens een grote kans kreeg. Een kwartier voor tijd mocht de thuisploeg een vrije trap nemen en deze spatte op de paal uiteen. Reinier v/d Stap ging er nog uit voor Martijn Homminga, maar ook hij kon de stand niet veranderen. Kansen waren er dus wel, maar gescoord werd er niet.

Rond acht uur begon het al aardig donker te worden en omdat het daar ontbrak aan verlichting klonk na nog geen negentig minuten spelen het eindsignaal.

Oosterlittens gaat door naar de volgende ronde en fc Harlingen kan zich opmaken voor de onderlinge competitie dit weekend en fc Harlingen start tegen Nieuw-Roden.