Prijsuitreiking kerstbomeninzameling


Woensdag, 18 januari, heeft wethouder Hendrik Sijtsma in samenwerking met Adry Attema-Dijkstra, wijk- en dorpencoördinator, de prijzen overhandigd aan de winnaars van de kerstbomeninzameling. Wethouder Hendrik Sijtsma: “Het was weer een zeer geslaagde inzameling. We hopen volgend jaar opnieuw op zoveel enthousiaste kinderen te kunnen rekenen.”

Van links naar rechts: wethouder Hendrik Sijtsma, Jonas, Senne, Lauren, Jente en Mirthe. Foto: Ubbo Posthuma

Derde prijswinnaar heeft zich nog niet gemeld

De eerste prijs van €75 is gewonnen door Lauren en Jonas Meijer en Senne Oosterbaan met lotnummer 7378. Zij hadden in de Spiker in totaal 102 bomen verzameld. De tweede prijs van €50 is gewonnen door Jente Smilde met lotnummer 9026. Door hen waren er 31 kerstbomen verzameld in de Bynia State. De derde prijs is voor degene met lotnummer 7550 en wint daarmee €25. Twee van de prijswinnaars hebben zich gemeld voor de overhandiging. De derde winnaar kan zich nog (tot 1 maart) melden bij a.attema@harlingen.nl.

1577 bomen ingezameld


Op 4, 5 en 6 januari haalden kinderen kerstbomen op en konden deze inleveren bij de gemeente. Er zijn in totaal 1577 kerstbomen verzameld en ingeleverd. Wat een geweldige prestatie! De gemeente gaat de bomen versnipperen en composteren, zodat ze niet verbrand worden.

Prijzen

Voor iedere ingezamelde boom kregen de kinderen een lot om mee te spelen in de loterij. Uit alle uitgegeven loten, zijn er drie winnende loten getrokken. Dit zijn de getrokken nummers: 7378 – 7550 – 9026. Onder de winnende lotnummers worden drie VVV bonnen uitgereikt.