Razende Roeland spreekt met Angelic Forces


Donderdagavond om 21.00 uur staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app. Deze week spreek ik met een lid van de Nederlandse band Angelic Forces. 

We openen trouwens met de band Steel Shock. Het Groninger Steel Shock bestaat uit louter ervaren lieden uit de Noordelijke Heavy Metal scene met als kloppende hart Martjo Brongers (Vortex)  en Nima Metalheart. Steel Shock brengt ons sinds 2016 compromisloze Heavy Metal en Hardrock in de traditie zoals we die kennen uit de jaren 80. Martjo Brongers en Nima Sadeghi kennen elkaar al jaren uit Café De Ster en het metal circuit in Groningen, wanneer ze op de eerste lentedag van 2016 besluiten een op de jaren tachtig geïnspireerde heavy metal band te beginnen. Het tweetal zoekt gelijkgestemden bij elkaar en in de lente van 2017 verschijnt het debuut ‘First Strike’, gelimiteerd tot 250 hand genummerde exemplaren.

Het Griekse Alone Records toont interesse in de band. Steel Shock op zijn beurt zit niet stil en al een half jaar later verschijnt het eerste volledige album, getiteld ‘For Metal To Battle’. De release wordt gevolgd door een Duitse tournee met de band Wizard.

Op 10 februari 2019 verschijnt de opvolger ‘With Fire & Steel’. Het plotselinge overlijden van gitarist Martjo Brongers op 18 december 2019 is een wrede onderbreking en maakte de toekomstplannen van de band onduidelijk. Er wordt inmiddels weer opgetreden. 


Er natuurlijk muziek van Angelic Forces. 

Angelic Forces, opgericht in 2015, ging op hun missie om de wereld te veroveren met hun sterke jaren 80 beïnvloede metalgeluid door hun eerste single uit te brengen -Angelic Forces, in 2016. Deze release vertoonde hun specifiek geluid met ongeldige solo’s, dubbele gitaarharmonieën en hoge zang. Dit leidde tot vele shows die hun rechttoe rechtaan, heavy metal geluid vertoonden met krachtige nummers en pakkende hooks gecombineerd met hun energieke live optredens!

In 2018 betraden ze de machtige Soundlodge-studio om de nummers op te nemen -Thunder and Lightningnl Nooit vervagen . Deze twee nummers, samen met hun eerste single, werden uitgebracht op de titelloze EP, die tot op de dag van vandaag nog steeds een aantal geweldige recensies en internationale aandacht krijgt van online tijdschriften, radioshows en podcasts.

Tijdens de pandemie begon de band te werken aan hun eerste volledige album Arise, dat werd opgenomen in de Audioshape-opnamestudio en in december 2022 zal worden uitgebracht door het Nederlandse onafhankelijke heavy metallabel No Dust Records.

In het verleden wist Angelic Forces een groot aantal fans te creëren en te spelen met bekende metalacts als: Leviticus, War of Ages, Picture, Tygers of Pan Tang, Witchcross en Accuser. Maar ook festivals met grote acts als: Cradle of Filth, Cannibale Corpse, Pestilence en King Diamond.

Zorg ervoor dat je een voorproefje krijgt van de pure heavy metal van Angelic Forces!

Het geluid van echte Metal!

Verder is er muziek van Martyr en Restless. 

Er is ook muziek van de band Restless. Restless is een Friese metalband  opgericht in 1987 in Drachten . In 1988 brachten ze hun eerste demo Restless uit . In 1988 was Restless een van de zeven bands op de eerste editie van het Wâldrock- festival. In 1995 ging de band uit elkaar en daarna deden ze enkele reünie-optredens. Na de Wâldrock-reünie in 2018 op het Befrijingsfestival besloten ze de band nieuw leven in te blazen en begonnen ze met het schrijven van nieuw werk.

Er is ook nog muziek van Shadow Smile, Animal Scrape en Cobra Spell. 

Opgericht door het opkomende gitaarfenomeen Sonia Anubis (Ex-CRYPTA, Ex-BURNING WITCHES). COBRA SPELL glibbert zich een weg naar het revival tijdperk van de 80’s Glam en Heavy Metal sound. Het wereldwijde sleaze kwintet wordt aangevuld met Kristina Vega op zang, Sonia Anubis op leadgitaar, Angelina Vehera op bas, Noelle dos Anjos op ritmegitaar en Jess op drums.

Als de tijd het dan nog toelaat draaien we nog het nieuwste nummer van The Veins.  Deze 5 koppige band uit Woerden komt binnenkort met een nieuwe single die wij alvast mogen draaien.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.