Bladkorven in de gemeente Harlingen


De bladkorven zijn weer geplaatst in de gemeente Harlingen om te voorkomen dat blad- en klein snoeiafval in de Sortibak beland. Is uw Biobak vol? Gooi dan het blad- en klein snoeiafval in de bladkorf. De bladkorven staan op de onderstaande locaties:

Harlingen:

 • Cort van de Lindenstraat 
 • Prins Clausstraat 
 • Domela Nieuwenhuisstraat 
 • Schokkerhof
 • William Boothstraat
 • Spiker
 • Irenestraat
 • Oude Trekweg
 • Galjoenweg
 • Noordmeep
 • Oud Jaagpad
 • De Fortuin
 • De Bazuin

Midlum:

 • Harlingerstraatweg

Wijnaldum:

 • Buorren

Uit de sorteerproef van november 2019 blijkt dat 35% GFT in de Sortibak/grijze container belandt. Dit willen wij graag voorkomen. De bladkorven zijn geplaatst om te voorkomen dat blad- en klein snoeiafval in de Sortibak belandt. Gooi uw etensresten, groente en fruitafval in de Biobak. Wanneer de Biobak vol is, maak dan gebruik van de bladkorven voor blad- en klein snoeiafval. Dit is beter voor het milieu. De bladkorf is niet bedoelt voor ander afval, dit zorgt voor afkeur van het GFT en trekt ongedierte aan.