fc Harlingen nieuws


Met deze week het fc Harlingen Jeugdoverzicht, een overzicht van de meidenafdelingen, een overzicht van de senioren en nieuws van het BVH front.


Jeugdoverzicht fc Harlingen

Een koude start voor de jeugdteams van fc Harlingen afgelopen zaterdag maar de kop is eraf en de competitie is weer volop bezig! De bovenbouw (JO14, JO15, JO17 en JO19) moet nog even geduld hebben, zij starten de competitie vanaf zaterdag 4 februari.

Eén van de groepjes uit de jongste jeugd die elke maandag- en woensdagavond van 17.30-18.30 uur trainen.

fc Harlingen JO8-JO9


De allerjongste jeugdleden (JO8) trainen elke maandag- en woensdagavond van 17.30 – 18.30 uur en leren hiermee spelenderwijs het voetbal. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen moeiteloos instromen en mogen altijd gratis en vrijblijvend meetrainen. JO9-1 heeft de eerste punten in de pocket. Met 2-5 wisten de jongens te winnen van S.C. Stiens JO9-1. Tegenstander Blauw Wit JO9-8 was een maatje te groot voor fc Harlingen JO9-2. Hoewel de Harlingers wel drie keer doel troffen, gingen de Leeuwarders er met een 3-9 winst vandoor.

fc Harlingen JO11-JO12

Tijdens de eerste competitiewedstrijd trof JO11-1 direct al een sterke tegenstander. ONS Sneek JO11-2 wist met 1-13 te winnen. Na een ietwat trage start van de jongens van JO12-1 werden de ruimtes weer opgezocht, kansen gecreëerd en gescoord. Helaas kon de 2-0 achterstand niet meer weggewerkt worden en met 2-1 verlies zijn de jongens misschien net iets te laat wakker geworden.

fc Harlingen JO19-1

De mannen van JO19-1 speelden een zeer nuttige oefenpot tegen SC Leovardia JO19-1 en wisten deze met 8-2 te winnen.

Programma fc Harlingen

Vanwege de latere start van de bovenbouwteams is het a.s. zaterdag nog niet volle bak bij fc Harlingen. Maar het plezier op en rond de velden zal er zeker niet minder om zijn! Mis het niet en kom ook gezellig langs. De koffie staat klaar!

Zaterdag 28 januari, THUIS:

09.00 uur fc Harlingen JO9-1 – SC Franeker JO9-2

09.00 uur fc Harlingen MO15-1 – Beetgum MO15-1

10.00 uur fc Harlingen MO13-1 – FVC MO13-1

10.00 uur fc Harlingen JO11-1 – NOK JO11-2

Zaterdag 28 januari, UIT:

09.00 uur Sneek W/Z MO17-2 – fc Harlingen MO17-1

10.00 uur S.C. Stiens JO9-3 – fc Harlingen JO9-2

10.15 uur SC Berlikum JO12-1 – fc Harlingen JO12-1

11.00 uur SJO DFC MO11-1 – fc Harlingen MO11-1


De meisjes van fc Harlingen MO11, MO13, MO15 en MO17

Uniek voor Harlingen en omstreken om in 4 verschillende leeftijdscategorieën meisjesteams te hebben maar bij fc Harlingen is de kop eraf en zijn de 4 meisjesteams begonnen aan de competitie!

fc Harlingen MO11-1

Wat was het spannend voor de meisjes van het nieuwe MO11 team afgelopen zaterdag! De allereerste wedstrijd in een nieuwe opstelling. Trainers Saskia Helvrich-Kuper en Tjeerd Jan van Eijck hadden er na een volle trainingsweek alle vertrouwen in. In deze 1e Klasse competitie waren de meisjes van Blauw Wit MO11-1 de allereerste tegenstander en dat zijn niet de minste. Maar fc Harlingen liet zich niet zomaar uit het veld slaan en gingen er allemaal voor. Helaas geen doelpunten gemaakt maar de eerste wedstrijd is een feit! Op naar a.s. zaterdag, dan spelen de meisjes om 11.00 uur in Dronrijp tegen SJO DFC MO11-1.

fc Harlingen MO13

De wedstrijd tegen de MO13-1 van SJO Feanstars werd verplaatst en zodoende waren de meisjes van MO13-1 afgelopen zaterdag vrij. Komende zaterdag speelt MO13-1 thuis en dan gaan ze het vanaf 10.00 uur opnemen tegen FVC MO13-1.

fc Harlingen MO15

Met een gelijkspel (1-1) tegen St. Annaparochie MO15-1 begint fc Harlingen meer dan prima deze competitie in de tweede klasse. Zaterdag staat Beetgum MO15-1 op het programma en deze wedstrijd begint om 9.00 uur bij fc Harlingen.

Tegen een sterk St. Annaparochie MO15-1 werd er toch nog een punt gepakt door fc Harlingen MO15-1.

fc Harlingen MO17

Tegen LSC moet fc Harlingen altijd extra strijden voor de punten, zo ook afgelopen zaterdag. Met een comfortabele 0-2 voorsprong deed LSC tijdens de tweede helft toch nog iets terug en werd het de laatste 10 minuten nog billenknijpen. Door de 1-2 winst gingen de 3 punten uiteindelijk mee naar Harlingen. Zaterdag wederom naar Sneek, dan voor de uitwedstrijd tegen vv Sneek Wit Zwart MO17-2.


Senioren van fc Harlingen

Voor zowel het tweede als het vierde elftal begint aankomende zondag de competitie weer. Het eerste elftal oefent nog 1 keer voordat voor hun de competitie van start gaat. De Vrouwen 1 kennen een prima start van de competitie.

In de aanloop naar de nieuwe voetbalcompetitie wordt er volop geoefend. fc Harlingen 1 oefende zondag tegen F.F.S. Foto: D. Breidenbach.

fc Harlingen 1 werkt een goede reeks aan oefenwedstrijden af. Tegen derde klasser Oosterlittens werd met 3-0 gewonnen en ook afgelopen zondag tegen F.F.S. Vegelinsoord werd vrij gemakkelijk gewonnen. Met goals van Mart Beuker, Kevin Hoekstra (2x) en Remko Zandberg werd het 4-0. Dinsdagavond werd er tegen SV Hielpen, de ploeg van Kerst Heida geoefend. Hier werd het 3-4. Nog één oefenwedstrijd te gaan voor de ploeg onder leiding van Steffen Hansma voordat de competitie op zondag 5 februari hervat wordt. A.s. zondag speelt fc Harlingen 1 vanaf 14.00 uur in en tegen Dronrijp 1.

fc Harlingen 2 speelde afgelopen zaterdag tegen Buitenpost 3 en deze oefenwedstrijd eindigde in een gelijke stand (2-2). Zondag wordt er om 12.00 uur in Burgum afgetrapt en hervat koploper fc Harlingen 2 de competitie met een wedstrijd tegen FC Burgum 1.

fc Harlingen 3 is nog een weekje vrij. Zij beginnen zondag 5 februari met een uitwedstrijd tegen Blauwhuis 2.

fc Harlingen 4 reist zondag af naar Ameland en gaat het om 11.00 uur opnemen tegen Geel Wit 3.

fc Harlingen VROUWEN 1 zijn de competitie gestart met een inhaalwedstrijd van vorig jaar. Met 1-5 werd er vrij gemakkelijk gewonnen van ST. Dronrijp/Foarut VR2. Zaterdag een thuiswedstrijd voor de Vrouwen! Om 14.00 uur wordt er door Pupil van de Week Jacy Amels afgetrapt tegen SC Bolsward VR3.

“Hoi, ik ben Jacey en bijna 10 jaar oud. Ik zit in groep 7 van de Prins Johan Frisoschool. Sinds vorig jaar herfst voetbal ik bij fc Harlingen. Ik zit in de MO11-1 en ik vind het erg leuk om te voetballen. Vriendinnen van mij zitten ook op voetbal. Verder ben ik dol op mijn poes Siepie, tiktok en dansen. Ik vind het leuk om pupil vd week te zijn “

Programma:

Zaterdag 28 januari

14.00 uur fc Harlingen VR1 – SC Bolsward VR3

Zondag 29 januari

11.00 uur Geel Wit 3 – fc Harlingen 4

12.00 uur FC Burgum 1 – fc Harlingen 2

14.00 uur Dronrijp 1 – fc Harlingen 1 (oefenwedstrijd)


fc Harlingen up-to-date wat betreft de bedrijfshulpverlening

Sinds 2018 staat de BHV-AED-EHBO en reanimatiecursus jaarlijks op de agenda en elk jaar zijn er weer vele geïnteresseerden die de cursus willen volgen. Ook dit jaar was dit weer het geval. Naast de vaste cursisten ook een aantal nieuwe cursisten en zo kon Tom Postma samen met zijn vrouw Silvia namens BHV First Aid met 2 groepen aan de slag.

NIEUW! De electrische brandblusser

De mond-op-mond beademing en het reanimeren kwamen aan bod waarbij de AED uitvoerig getest en toegepast werd. Extra aandacht was er voor hulp voor kinderen, wel zo belangrijk voor een voetbalvereniging met veel jeugdspelers. Diverse wonden werden nagebootst waarbij er adequaat gehandeld moest worden. Nieuw dit jaar was de elektrische brandblusser. Een ‘brandje’ in de vergaderruimte zorgde voor een flinke rookontwikkeling. In duo’s werd de ruimte verkend, ontruimd en succesvol geblust.

Online moeten de cursisten alleen nog de E-Learning BHV afronden waarbij ze een certificaat kunnen halen. Daarna zullen de pasjes uitgereikt gaan worden en is fc Harlingen dankzij BHV First Aid up-to-date wat betreft de bedrijfshulpverlening!